Müsli – naturligt glutenfri

Här är en bas till müsli, om man har lust att göra en egen.

1.
2dl boveteflingor
1dl hirsflingor
1dl hel bovete
1dl pumpafrön
1dl hackad valnöt
1dl solrosfrön
0,5dl physalliumfrön
1,5dl kokosflingor

2.
1krm vaniljpulver
1,5 tsk stevia socker
4msk rapsolja
4msk hett vatten
2msk honung

3.
valfria bär/frukt/nötter
ca 1dl grovhackad oskalad mandel
2dl russin
1,5dl tranbär
2dl bananchips

Blanda ingredienserna i del 1 ordentligt och lägg på en plåt. Blanda sedan ned ingredienserna i del 2 i blandningen och rör om ordentligt. Rosta i ugn i 175grader i ca 15min. Låt svalna ordentligt. Blanda i del 3 och förvara i lufttät burk.

Alla ingredienser kan bytas ut. Kanske vill man ha ren havre (om man tål). Man har inte hel bovete, men krossad, byt vetja! Chiafrön. Linfrön. Det finns en uppsjö av olika torkade frukter, ta det som är gott! Jag har detta recept som bas för att komma ihåg proportioner.

Nedan syns två olika omgångar, i den ena är det mandlar, chiafrön och den är smaksatt med blåbär/lime lättdryck och den andra valnötter och bananchips.

IMG_4868.JPG

IMG_4612.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s