Fröknäcke – naturligt glutenfria med chiafrön

Idag gjorde jag en ny sats fröknäcke. Ett annat recept med lite mer majsmjöl och även chiafrön.

Jag tror chiafrön är mitt nya favorit frö!

2dl majsmjöl
1/2dl pumpafrön
1/2dl solrosfrön
1/4dl linfrön
1/4dl oskalade sesamfrön
1/2dl chiafrön
1tsk salt
2msk olivolja
2dl kokande vatten

Flingsalt till garnering

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vattnet och olivoljan och rör om ordentligt. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Jämna ut. Skåra ut knäckebitar, eller vänta och bryt brödet när det är gräddat.
Grädda i ugnen ca 1h.

IMG_5113.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s