Hårt bröd – naturligt glutenfria

50g jäst
6dl ljummet vatten
1/2dl rapsolja
1msk honung

1,5dl krossad bovete
1,5dl hirsflingor
2dl Fibrex
1dl linfrö
2msk pofiber

1tsk salt
4dl durramjöl
2-3dl rismjöl

Blanda jäst, vatten, rapsolja och honung.
Blanda sedan hirsflingor, bovete, Fibrex, pofiber och linfrö ordentligt i stor bunke. Vänd ned degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda väl och låt svälla 30min. Det ser ut som gröt.

Blanda salt, durra och rismjöl ordentligt i egen bunke och vänd ned i degen. Vält ut på bakbord och knåda väl. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa 30min.

Sätt ugnen på 250grader.

Ta upp degen och dela i 8 delar. Kavla på väl rismjölat bakbord, tunnt. Lägg över på plåt (utan bakpapper) och nagga. Grädda ca 12min. Det ska få lite färg på kanterna. Låt kallna och torka på galler (ibland tar det en hel natt). Förvara i burk.

IMG_5417.JPG

IMG_5419.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s