Smörkolor, fria från gluten, mjölk och vitt raffinerat socker

Med julen i snabbt antågande är det dags för julgodis.
Egentligen är jag inte så mycket för julgodis, men känner att om jag inte gör något jag kan äta kommer jag sukta ihjäl mig på allt jag inte kan äta.

Så med misslyckat försök i bagaget är det dags för det lyckade.

2dl extra creamy coconut milk (Santa Maria)
1dl kokossocker
1dl ljussirap
1 vaniljstång

(Det funkar även att minska kokossockret och ersätta det med lite agavesirap om man vill. Ta då 1dl kokossocker och ca 1msk agave)

Börja med att dela och skrapa ur vaniljstången. Ha i allt i en djup å vid kastrull. Koka upp så det bubblar rejält och sänk värmen sedan till medeltemperatur.
Koka kolan ca 20min eller tills den tjocknat och kul-testet funkar. Häll ut på bakplåtspapper och ställ in i kylen. Dela sedan till lagom bitar.

Det funkar även finfint att göra knäck på detta sätt. Istället för vanilj så tillsätter man hackad mandel å gärna ca 1msk mjölkfritt smör när man tar av kastrullen från värmen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6107.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6109.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6110-0.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6111-0.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6112-0.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/796/73432353/files/2014/12/img_6119.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s