Semla och kokosgrädde

2015/01/img_6417.jpg

Här är den. Bullen är gjord ur Friendly Food av Hanna Göransson. Tycker dem smakade helt OK, men jag ska nog testa göra en ny sats på rismjöl istället.

Mandelmassan är gjord på 1,5dl grovt mandelmjöl, 2msk vatten (kan behövas ytterligare för att få bra konsistens) och 3msk agavesirap.

Kokosgrädden är gjord på Santa Marias ekologiska kokosmjölk.

Att göra kokosgrädde:
Konserven stod ca 5h i kylskåpet. Även skål och vispar stod i kylskåpet ungefär 1h.
Sedan separerade jag den fetare kokosgrädden (den var flytande men vit och krämig).
Vispade det hela rejält med elvisp. Tillsatte knappt 1msk citronsaft och en knivspets vaniljpulvet. Sedan fick den vila i kylskåpet ytterligare ca 2,5h.
Om jag förstått saken rätt hjälper citronen och vilan till att mildra kokossmaken.

Personligen tyckte jag att den ändå smakade aningen mycket kokos och tänkte testa en annan sort nästa gång. Troligen Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s