Lamm och aubergine ”lasange” – Dag 2

Låna kryddnejlika (nr 60) från Dag 1.
Extra foods:
Aubergine (nr 65)
Kummin (nr 65)
Lök (nr 103)
Chilipeppar (nr 73)
Cayennepeppar (nr 73)
Lamm och aubergine ”lasange” 2 port
1 aubergine
1 msk olivolja
2 lök, färsk, med
2 kryddnejlikor
400 g lammfärs
1 tsk malen kummin
1 tsk malen kanel
1,5 tsk chilipulver
salt
cayennepeppar
400 g konserverade krossade tomater
sesamfrön

Förbered aubergine genom att ugnsrosta den och lägg åt sidan. Värm ugnen till 190 C. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken tills den är mjuk. Lägg lökblandningen i en skål och smula lammet i en het stekpanna och stek tills den får färg. Tillsätt kryddor, salt och peppar. Lägg tillbaka lökblandningen i pannan och tillsätt tomater. Sjud tills nästan all vätska har försvunnit. Lägg ett lager aubergineskivor i en gratängform. Täck med halva lammblandningen. Lägg på ett till lager aubergineskivor och återstående lammblandning. Strö över sesamfrön. Ugnsbaka i 20 minuter.

   

  

   
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s