Treat till Dag 2

Extra foods:
kokos 100
kakao/carob 55/45
vanilj 112
ev låna kanel 38 från Dag 3 (notera: ingen avocado Dag 3 heller)

Kokoschoklad (med Kanel)

100g kokosgrädde
50g kokosfett
30g kokosflingor
30g hackade cashewnötter
1 ekologiskt ägg
3msk kakao
(1-2tsk honung – utgår pga sockret. Yacon sirap skulle fungera istället)
(1tsk kanel)
2krm äkta vaniljpulver
1krm Himalayasalt

Smält kokosfettet och vispa ner de övriga ingredienserna med elvisp. Smaka av om det är lagom sötma och sälta.
Skeda upp i ischokladformar eller kyl i en form till en fyrkantig kaka.
Skär kakan i små bitar när den stelnat och pudra med kakao eller kanel.
Förvara i kyl eller i frysen och ta fram eftersom.

Receptet har jag enkelt snott från Birgitta Höglunds mat.

En reaktion på ”Treat till Dag 2

Lämna en kommentar