Kyckling lasange

Till plattorna: storbladig kål

Till ”ost-sås”:
1 blomkålshuvud
½-1 tsk salt
ca 500 g kikärtor
Saft från ½-1 pressad citron
Mortlad rosépeppar

Till tomatsåsen:
400g krossade tomater + 400g vatten
1msk basilika
½ tsk salt
½ msk timjan
½ msk oregano
½ dl röda linser
2 msk tomatpuré
rosépeppar

Kycklingfärs

Ruccola

  • Sätt ugnen på 200°c.
  • Förväll kålen
  • Skär blomkålen i 1-2 cm stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, strö över ca ¼ tsk salt och skjutsa in i ugnen.
  • Låt dem vara inne tills de fått färg, ca 30 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  • Ha i kikärtor i en matberedare, pressa i citron, strö på peppar och resten av saltet.
  • När blomkålen är färdig, lägg ner den med, och mixa tills blandningen är mjuk och ordentligt mixad. Smaka av.
  • Bryn kycklingfärsen och blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull, låt koka upp och lägg i linserna. Låt puttra tills linserna börjar mjukna, ca 10 min.
  • Sätt ugnen på 175°c.
  • Häll ett tunt lager med tomatsås i botten på en ugnsfast form och täck sedan med ett lager “plattor”.
  • Strö på ungefär ⅓ av blomkålsosten ovanpå plattorna och därefter en näve ruccola. Toppa med dryga 2 dl av tomatsåsen.
  • Bygg lagren en gång till, och avsluta sedan med plattor, sås och högst upp blomkålsost.
  • Grädda i ca 40 minuter tills det hela bubblar och börjar få fin färg.
  • Ta ut formen ur ugnen och låt stå några minuter innan servering.

  

  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s