Kyckling med soltorkad tomat och krämig sås – Dag 2

Låna
Zucchini nr 75 fr Dag 3

Extra foods:
Tomat nr 73
Lök nr 103
Oregano/Basilika nr 72

4 port

4 kyckling filéer
Salt, efter smak
Rosépeppar, efter smak
(Paprika efter smak)
2msk rapsolja

4 zucchini
1 lök
1 liten burk soltorkade tomater/torkade tomater

Mozzarella smakande krämig sås

1dl råa cashewnötter (blötlagda i varmt vatten minst 30min)
2,5dl vatten
1tsk salt
1/2tsk oregano
1/2tsk basilika
1/8tsk rosépeppar
en skvätt lökpulver
1/2msk äppelcider vinäger – testa utesluta

Hur gör man?

Täck cashewnötterna med varmt vatten och ställ åt sidan i minst 30min så de mjuknar.
Strimla nudlarna. Ha 2msk rapsolja i en panna med löken så den får mjukna. Tillsätt nudlarna och stek tills mjuka. Salta och ställ åt sidan.
Tillsätt alla ingredienser till såsen i en matberedare och mixa tills det är slätt. Ställ åt sidan.
Krydda kycklingen och stek den i rapsolja tills de är genomstekta. Ställ åt sidan och täck så att de håller värmen.
Strimla de soltorkade tomaterna och stek dem i olja (om det finns soltorkade tomater i raps olja behövs troligen ingen ytterligare olja) tillsammans med lök i ca 1min. Blanda i såsen och låt koka upp, om den känns tjock späd med extra vatten. Rör i nudlarna och lägg på kycklingen. Krydda med extra basilika.

Original recept från: http://www.cassidyscraveablecreations.com

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s