Pulled Lamb – treat

Original recept hittat här

Extra foods
Tomat/chilifrukt nr 73
Sichuanpeppar nr 49

Spiskummin/koriander nr 65
Yaconsirap nr 71
Kikärtor nr 45
Granatäpple nr 62

5-6 portioner

Ingredienser

800g lammstek
1 röd chilifrukt
1/2 tsk sichuanpeppar
1msk spiskummin
1msk korianderfrön, lätt mortlade
1msk yaconsirap
2 kanelstänger
1dl russin
3 stora lökar
4dl krossade tomater
2dl vatten

Till servering:

baguette, pitabröd eller tortilla
hummus
granatäpple
färsk koriander
mâchesallad

gurka
avocado
oliver
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa chilifrukt, spiskummin, korianderfrön, honung samt salt och peppar. Putsa lammsteken och massera in kryddblandningen runtom.
  2. Skala lök och skär i grova bitar. Lägg i botten av en ugnssäker gryta (med lock). Lägg lammsteken på löken och lägg ner kanelstång samt russin i grytan. Slå på krossade tomater och vatten och lägg locket på grytan.
  3. Ställ in i mitten av ugnen och stek i 4-5 timmar eller tills lammsteken är riktigt mör och trådar sig när du rör i den med en gaffel. Dra sönder köttet med en gaffel så det blir alldeles trådigt och blanda med vätskan i grytan.
  4. Servera med pitabröd, baguette eller tortilla, granatäpplekärnor, hummus, färsk koriander och sallad.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s