Low-carb moussaka

750g lammfärs
750g aubergine (normalt ca 3st)
1lök
200g krossade tomater
200g sour supreme (soja)
olivolja
1tsk oregano
1tsk basilika
1tsk kanel
1tsk salt
1 nypa muskot
Bjäst

Hur gör man?

Sätt ugnen på 180grader. Skiva auberginen på längden i 4 eller 5 delar. Pensla med olivolja. Grilla i ugnen tills de fått färg på båda sidorna (ev måste du vända dem).
Stek löken i olja tills de mjuknat och precis börjat få färg. Tillsätt lammfärs och genomstek. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop i ca 4min.
Blanda sour supreme och muskot i en skål, späd ev med lite vatten så det blir flytande.
Lägg ett lager aubergine i en ugnssäker form och varva med färsblandningen (blir en eller två lager beroende på hur stor form du har). Ha sour supreme blandingen överst och strö på lite bjäst.
Tillaga i 30-45min tills den fått färg. Låt vila i 10-15min

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s